Хаскі на державній дорозі "11". Громадські активісти підозрюють, що псевдорозплідника хтось позбувся

 На національній дорозі № 11 поблизу Соколува Будзинського громадські активісти відловлюють у прилеглих лісах покинутих хаскі. Підозрюють, що хтось позбувся псевдоплемзаводу.

Кілька днів у лісі поблизу Соколова Будзинського група людей проводила акцію відлову покинутих там хаскі.

– На мою думку, власник якогось псевдорозплідника позбувається собак. Ми знаємо, що біля Вонгровця також було спіймано кілька тварин, а біля Нетушкова, мабуть, з’явилися нові, – каже Януш Прех, мешканець Соколува Будзинського, який брав участь у кампанії захисту собак. – Здається, їх давно покинули в лісах, вони блошині, застрягли і дуже голодні.

До акції долучилася велика група активістів, друзів та пожежників. У Соколова в середу, 4 жовтня, виловили трьох собак – самку та двох цуценят. Шестеро залишаються в лісах.

Яка підтримка потрібна групі?

Януш Прех запевняє, що більше людей для обшуку не потрібно. Стала б у пригоді жива пастка, як-от ті, які використовує міська охорона чи асоціації захисту тварин.

Гроші потрібні також на оплату праці ветеринарів та закупівлю корму. Розпочато збір — суму визначили в 5000 злотих. Підтримати її можна ТУТ.

Ще один день акції

Пошуки собак продовжать у четвер, 5 жовтня.

— Я залишуся в лісі, поки не переловлю всіх хаскі, бо вони в лісі загинуть. Тоді ми почнемо шукати цього псевдозаводчика. І я знаю, що ми його знайдемо

– каже Януш Прех.

Він також додає, що має багато критики на адресу тих, хто мав би допомогти в таких ситуаціях, але цього не робить.

– Насправді в таких ситуаціях ти залишаєшся сам, не знаєш, куди і до кого звернутися

- каже.

Ходзежська поліція знає про випадок, до неї надійшли повідомлення про те, що собаки бігають національною дорогою № 11. Дільничні мають з’ясувати ситуацію та спробувати знайти власника.

– Це дуже рання стадія справи

- каже речник головного управління поліції Ходзеж пом. Кароліна Смардз-Димек.

Мер міста Будзинь Марцін Соколовський пояснює, що зв’язався з лісовим інспектором Поданіна, який вкаже уповноваженого мисливця для використання пальмера та разом із ветеринаром поїде до лісу, де спробують умертвити та відловити. собаки.

– Група громадських активістів запевнила, що захистить самих собак і подбає про їхнє майбутнє

– додає мер Марцін Соколовський.

Ви були свідком цікавої події? Зв'яжіться з нами! Надсилайте нам інформацію, фото чи відео.

Джерело

Коментарі

Популярні публікації