Хаскі вкусив кота. Поліція: це результат помилок людей

У Гоголіна собака напав на іншу собаку. У Здзешовіце хаскі вкусив кота. Поліцейські звертаються: бережіть домашніх тварин!

Хаскі вкусив кота. Поліція звертається

У місцевому управлінні поліції повідомили, що в середу, 23 серпня, в районі Крапковіце собака породи хаскі покусав кота.

– Спочатку собака без повідка напала на іншу собаку. У другому випадку хаскі вкусила кота. Нагадуємо та закликаємо, що збитки від собак є результатом помилок людей. Звертаємось до власників бути обережними, – застерігає молодший аспид. Евеліна Карпінська, прес-офіцер окружного управління поліції в Крапковіце.


Офіцери нагадують, що вигулювати собак потрібно на повідку, бажано з намордником.

Перший інцидент стався трохи раніше 12:00 у Гоголіному. Там пес, який вільно бігав без повідка, напав на іншу собаку. На щастя, 60-річна господиня встигла вчасно забрати свого вихованця. Швидше за все, це допомогло уникнути укусу.

Друга ситуація сталася ввечері, відразу після 19 години, в одному з міст гміни Здзешовіце. Там 22-річний хлопець виводив на прогулянку свого собаку породи хаскі. Хоча собака був на повідку, чоловік не був достатньо обережним і хаскі втік від нього. Після втечі собаки від господаря він вкусив кота 41-річної жінки.

– Тепер обидва власники собак, які напали на інших тварин, нестимуть відповідальність за необережність при утриманні тварини. Відповідно до ст. 77 Кодексу про дрібні правопорушення, це діяння карається обмеженням волі, штрафом до 1000 злотих або доганою - повідомляє Евеліна Карпінська, прес-офіцер окружної комендатури поліції в Крапковіце.

Правила та обов'язки власників собак:

Відповідно до Закону про захист тварин, Закону про підтримання чистоти та порядку в муніципалітетах та Кодексу про дрібні правопорушення власники зобов’язані належним чином контролювати свою собаку, коли виводять її в громадські місця. Господар не може випускати свого улюбленця, як йому заманеться.

Для того, щоб взяти на себе відповідальність за це правопорушення, не має значення, чи власник собаки не проявив належної обережності через навмисну ​​чи ненавмисну ​​вину. Звичайний догляд охоплює середні запобіжні заходи, пов’язані з утриманням даної тварини, і буде відрізнятися залежно від виду тварини та, перш за все, від ступеня небезпеки, яку тварина може становити.

Розпорядження щодо утримання собаки на повідку чи в наморднику також можуть випливати з правил внутрішнього розпорядку перевізників (це стосується, наприклад, більшості міського та громадського транспорту), спортивних закладів чи торгових центрів. Такі нормативні акти можуть передбачати власні фінансові санкції за невиконання їх положень.

Ще один важливий момент, на який варто звернути увагу – це вивезення собак у ліс. Дуже поширеною практикою серед власників собак є відпускати їх на вільний прогул у лісі. Це питання регулюється положеннями Кодексу про дрібні правопорушення, зокрема ст. 166, яка говорить: хто випускає собаку в лісі, крім діяльності, пов'язаної з полюванням, підлягає штрафу або догані.

Недотримання належної обережності під час поводження з вашою собакою може призвести до травмування іншої людини. Найчастіше це пошкодження має вигляд пошкодження речей, але все частіше ми чуємо про випадки серйозних укусів дитини або навіть дорослого. Залежно від наслідків власнику може загрожувати більш чи менш сувора кримінальна відповідальність.

Якщо внаслідок ненагляду за собакою заподіяно майнову шкоду (наприклад, порвано одяг, розбито вікно, покусана інша тварина) - власник, який не утримував собаку належним чином, несе кримінальну відповідальність залежно від вартість завданої шкоди.

Джерело 

Коментарі

Популярні публікації