У притулку ви знайдете не тільки дворняг. Все більше і більше собак породного типу допускаються до закладів

 Мало хто здогадується, що в притулках, крім дворняг, можна зустріти безліч собак різних порід. Як це можливо? Вони потрапляють до закладів з тих же причин, що й нерасові. Тому перед тим, як відправитися на племінну ферму, варто перевірити, чи чекає в цьому районі домашня тварина, яку ми шукаємо. Мілош Плох, біхевіорист, і Даніель Длугош, волонтер групи Wilki у притулку Палух, розповіли більше про реалії життя в притулку на Dzień Dobry TVN.

Собаки породного типу в польських притулках

Під час пандемії багато людей вирішили завести собаку. Поки одні шукали дворняг у притулках, інші обирали породистих собак із племінних господарств. Однак, як виявилося, в притулках для тварин, фондах і тимчасових будинках можна зустріти собак певної породи. Тому, якщо ми не дбаємо про папери і не хочемо брати свого вихованця на виставки, ніщо не заважає нам усиновити. Сьогодні цьому сприяють і економічні причини. У період інфляції немає сенсу витрачати гроші, коли в притулках ще багато самотніх тварин, які ми можемо отримати безкоштовно.

– Багато хто з нас вибирає собак за зовнішнім виглядом, якщо ми думаємо, що хочемо мати конкретного собаку, то давайте пам’ятаємо, що собаки цієї породи також знаходяться в притулках. Дуже хотілося б, щоб ми адаптували собак до нашого способу життя. Це найголовніше. Якщо ми енергійні, багато бігаємо та гуляємо, собака типу хаскі є фантастичною. Якщо ми з тих людей, які вечорами дивляться серіали і не встають з дивана, краще вибрати таких собак, як французький бульдог, – пояснив Мілош Плох.

– У притулках багато собак цієї породи. Зараз там близько 700 собак, - сказав Даніель Длугош.

Перебування в притулку та травма

Часто причиною, через яку ми захищаємося від усиновлення, є переконання, що собаки з притулку мають травми, і їх буде проблематично виховувати. За словами експертів, проблеми у тварин можуть бути, але не через перебування в закладі, а через погану поведінку людей.

– Травма виникає не від притулку, а від контакту з поганою людиною чи людьми. Притулок - це місце, де знаходять притулок домашні тварини. Звичайно, якщо собака надто довго перебуває в притулку, можуть виникнути певні небажані прояви поведінки, тому ми повинні закликати якомога швидше вивести цих собак із притулку, стверджував Мілош Плох.

Коли собака занадто довго перебуває за ґратами та має обмежений доступ до своїх ресурсів, може виникнути аномальна поведінка. На жаль, не в кожному притулку є такі умови та відповідна кількість волонтерів для допомоги.

Куккі чекає на люблячу домівку

Куккі - собака типу хаскі. Самцю 2 роки, вага 22 кг, він досі шукає люблячого дому. Його знайшли 24 лютого 2022 року на вул. Солець у Варшаві. Він переміг у боротьбі з жорстокою хворобою – парвовірусом. Це дуже сміливий, сміливий і сильний хлопець, який мав велику волю вижити і не збирався здаватися в цій боротьбі зі смертю.

Джерело

Коментарі

Популярні публікації